OFICINES GAL·LA PLACÍDIA

El projecte de la seu d’Habitat incorporava en un únic edifici de tres plantes tots els departaments de l’empresa, anteriorment dispersos en diferents edificis de Barcelona. La idea principal del projecte es va centrar en unes plantes el més diàfanes i lluminoses possibles que responen a la tipologia de planta lliure, dibuixades com espais oberts revestits amb panells de fusta lacada en colors vius i brillants per accentuar la lluminositat..



Es va concebre una paleta de contrastos cromàtics amb el blanc del paviment continuo de magnesita, el blanc de la fòrmica de las taules de treball, l’acer mat del mobiliari interior i el blau de la fòrmica d’alguns mobles de major mida.
La fusta clara de bedoll mat i el mobiliari, lacat brillant de diversos colors contrastats, creen un ambient càlid a les àrees de recepció, les sales de reunions, l’aula de formació, la cafeteria i l’àrea de descans.
El vidre transparent de les mampares i el mobiliari interior, dissenyat pels arquitectes, pretenen donar un ritme clar a la planta i facilitar l’orientació. Així es distingeixen clarament les àrees de treball.


cbcn-2x.tif


Les plantes reben llum i ventilació natural per les tres façanes i per un pati interior que es va recuperar i ampliar per a permetre la comunicació visual entre les dues plantes intermèdies. Enfront dels ascensors del vestíbul principal l’escala de cargol, de formigó blanc i marbre negre, uneix les àrees públiques de l’edifici.
Per últim, el local comercial en planta baixa es va configurar com una sala expositiva, oberta cap al carrer i dividida per dos grans vidres semitransparents de color blau intens, on els projectes de l’empresa es mostren al públic mitjançant una banda translúcida enllumenada.


Ofi-03-ok